header logo
De Dorpsgaarde header foto

Nieuwsberichten

Maak kennis met Van Wijnen

De Dorpsgaarde wordt ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen: een solide bedrijf met ruim 1.900 medewerkers. We hebben meer dan 110 jaar ervaring in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van woningen. Ons werk gaat dan ook over mensen. Wij creëren plekken waar je graag bent en waar je je thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn. Plekken om te leven. Overal. Dit doen we met oog voor de toekomst. Zo creëren we woningen en omgevingen die de tijd aankunnen.

 

Hoe doen wij dat?

Victor Welberts is als projectontwikkelaar betrokken bij De Dorpsgaarde. 

Hij vertelt waarom De Dorpsgaarde zo’n mooi project is: “Toen ik ruim twee jaar geleden aan dit project begon, was ik direct enthousiast. Ik vind het mooi als ik aan een omgeving kan werken waar ik zelf regelmatig kom. Dit zorgt bij mij voor een extra stukje betrokkenheid, ik ken de plek en weet wat er speelt. De locatie vind ik echt top. Als dorpse jongen weet ik hoe fijn het is om op te groeien in een rustige, dorpse omgeving. En omdat De Dorpsgaarde grenst aan Tilburg zijn alle voorzieningen zoals scholen, cafés, winkels, musea etc. binnen handbereik. Met een kwartiertje fietsen sta je in het centrum. Volgens mij het beste van twee werelden.“

 

Victor: “Het afgelopen jaar heeft ons meer dan ooit doen realiseren hoe belangrijk een goede leefomgeving is. Niet alleen voldoende ruimte om te kunnen wonen én werken is belangrijk gebleken. Juist ook een leefbare omgeving met voldoende groen waar je lekker kunt wandelen en je kinderen veilig kunnen spelen. Hier geven we binnen De Dorpsgaarde invulling aan door alle woningen te voorzien van een royale tuin. De wijk wordt ruim van opzet zodat er voldoende mogelijkheden zijn om te spelen, bewegen en ontmoeten. Door daarnaast ook veel verschillende woningtypes aan te bieden kan eigenlijk iedereen een plek krijgen in het plan. Zo zorgen we voor een goede balans en levendigheid in de wijk.”

“We krijgen al veel leuke reacties op het plan wat bevestigd dat we op de goede weg zijn en dat geeft ons veel energie voor het vervolg.

Momenteel zijn we druk bezig met het voorbereiden van de verkoop die gepland staat voor medio maart. De verkoopprocedure en alle benodigde informatie omtrent de woningen gaan we in de aanloop naar de verkoop uiteraard met alle geïnteresseerden delen.”
 

In de volgende nieuwsbrief laten we de familie Coolen aan het woord, zij wonen al geruime tijd in de wijk en vertellen graag hoe zij dit tot op heden ervaren.

 

 

 

Kerstvakantie

Middels dit bericht willen wij je laten weten dat het de komende twee weken stiller zal zijn omtrent de berichtgeving over De Dorpsgaarde. Van Wijnen is vanaf 21 december 2020 tot en met 3 januari 2021 gesloten in verband met de kerstvakantie. Vanaf 4 januari aanstaande staan wij weer met ons team klaar om je op de hoogte te houden van de laatste ontwikkeling.

 

Wij wensen je hele fijne feestdagen en een liefdevol en vooral ook gezond nieuw jaar! Met, wie weet, wel een mooie nieuwe woning in het verschiet.

Het woningaanbod

De Dorpsgaarde kent een divers woningaanbod. Zo komen er rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, bouwkavels en levensloopbestendige woningen. Wij vertellen je graag meer over de architect en de ontwerpen van de woningen.

 

Visser en Bouwman

De woningen zijn ontworpen door Anoul Bouwman, architect en eigenaar van Architectenbureau Visser en Bouwman. Vriendelijke gevels, een groene omgeving, wooncomfort en energiezuinigheid zijn altijd een belangrijk onderdeel in hun ontwerpen. Zo ook in De Dorpsgaarde.

 

In De Dorpsgaarde wordt voortgeborduurd op de structuren van de bestaande wijken van Berkel-Enschot. Dat is belangrijk voor de samenhang met de bestaande buurten. “De stijl is dorps, maar ook een beetje Brabants”, aldus Anoul. Verschillende architectuurstijlen zijn gemengd zodat kleinschaligheid en individualiteit de boventoon voert. Ondanks de verschillende ontwerpen van de woningen vormt het toch één geheel.

 

Wij vroegen Anoul of hij een (fictief) persoon in gedachte had toen hij aan het ontwerp van De Dorpsgaarde begon. Anoul vertelde dat veel architecten woningen ontwerpen waar ze zelf willen wonen. Maar dat architecten vaak een afwijkende smaak en excentrieke opvatting hebben over hoe een woning eruit moet zien. Voor De Dorpsgaarde had Anoul daarom een gezellige Brabander in zijn gedachte. In eerste instantie was dat Guus Meeuwis, maar zo zegt Anoul met een lach: “sinds kort weet ik wat hij zelf heeft gekozen als zijn woning en blijk ik er qua woon-gezelligheid helemaal naast te hebben gezeten!"

 

De eerste beelden

Op onze vernieuwde website is vanaf nu ook het woningaanbod te bekijken. De gevelbeelden geven al een indruk hoe de verschillende woningen in De Dorpsgaarde eruit gaan zien. En wil jij weten waar jouw favoriete woning ligt? De bouwnummers die genoemd staan onder de gevelbeelden, zijn terug te vinden in de situatietekening rechtsboven op de pagina.

 

Planning

In ons vorige nieuwsbericht kon je al lezen dat wij hopen medio maart in verkoop te kunnen. In de aanloop daar naartoe gaan we nog veel meer beelden tonen van het exterieur en interieur van de woningen. Ook maken we de prijsklassen bekend en kun je een voorkeur aangegeven voor jouw droomwoning. Hierover word je automatisch op de hoogte gehouden middels de nieuwsbrief. Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Vogelvlucht fase 1

Dat het op de website de afgelopen tijd wat stil is gebleven omtrent de ontwikkelingen, betekent niet dat wij stil hebben gezeten! In samenwerking met de gemeente is er hard gewerkt aan de definitieve verkaveling. We kunnen jullie dus nu laten zien wat voor type woningen er worden gerealiseerd en welke plek zij krijgen in het plan. De vragenlijst die door jullie als geïnteresseerden is ingevuld, heeft daarbij erg geholpen. We zijn dan ook verheugd om een vogelvlucht van het plan te delen. Zo krijg je een beter beeld hoe de eerste fase van De Dorpsgaarde eruit komt te zien.

 

Woningtypes

De vogelvlucht is vanaf nu ook op de website te bekijken. De woningen van fase 1 zijn in het roze weergegeven. Er is in de eerste fase keuze uit 34 woningen, onderverdeeld in hoek- en rijwoningen, twee varianten twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. In het plan worden ook levensloopbestendige woningen gerealiseerd. Deze woningen zijn voorzien van een slaapkamer met badkamer op de begane grond.

 

Architectuur

Momenteel wordt er door architect Visser en Bouwman gewerkt aan de verschijningsvorm van de woningen. De architectuur van De Dorpsgaarde zal aansluiten bij de eigentijdse dorpse sfeer die de bestaande woningen in het plangebied uitstralen. In de volgende nieuwsbrief verteld architect Anoul Bouwman over de ontwerpen, uiteraard vergezeld met beelden van de woningen.

 

Planning

Meer informatie, zoals bijvoorbeeld prijzen en plattegronden, volgt in de aanloop naar start verkoop.

We moeten nog een slag om de arm houden, maar vooralsnog koersen we met fase 1 op een start verkoop medio maart van het nieuwe jaar.   

interesse

interesse?

Wil je op de hoogte blijven over De Dorpsgaarde?
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden