14-01-2021

Maak kennis met Van Wijnen

De Dorpsgaarde wordt ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen: een solide bedrijf met ruim 1.900 medewerkers. We hebben meer dan 110 jaar ervaring in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van woningen. Ons werk gaat dan ook over mensen. Wij creëren plekken waar je graag bent en waar je je thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn. Plekken om te leven. Overal. Dit doen we met oog voor de toekomst. Zo creëren we woningen en omgevingen die de tijd aankunnen.

 

Hoe doen wij dat?

Victor Welberts is als projectontwikkelaar betrokken bij De Dorpsgaarde. 

Hij vertelt waarom De Dorpsgaarde zo’n mooi project is: “Toen ik ruim twee jaar geleden aan dit project begon, was ik direct enthousiast. Ik vind het mooi als ik aan een omgeving kan werken waar ik zelf regelmatig kom. Dit zorgt bij mij voor een extra stukje betrokkenheid, ik ken de plek en weet wat er speelt. De locatie vind ik echt top. Als dorpse jongen weet ik hoe fijn het is om op te groeien in een rustige, dorpse omgeving. En omdat De Dorpsgaarde grenst aan Tilburg zijn alle voorzieningen zoals scholen, cafés, winkels, musea etc. binnen handbereik. Met een kwartiertje fietsen sta je in het centrum. Volgens mij het beste van twee werelden.“

 

Victor: “Het afgelopen jaar heeft ons meer dan ooit doen realiseren hoe belangrijk een goede leefomgeving is. Niet alleen voldoende ruimte om te kunnen wonen én werken is belangrijk gebleken. Juist ook een leefbare omgeving met voldoende groen waar je lekker kunt wandelen en je kinderen veilig kunnen spelen. Hier geven we binnen De Dorpsgaarde invulling aan door alle woningen te voorzien van een royale tuin. De wijk wordt ruim van opzet zodat er voldoende mogelijkheden zijn om te spelen, bewegen en ontmoeten. Door daarnaast ook veel verschillende woningtypes aan te bieden kan eigenlijk iedereen een plek krijgen in het plan. Zo zorgen we voor een goede balans en levendigheid in de wijk.”

“We krijgen al veel leuke reacties op het plan wat bevestigd dat we op de goede weg zijn en dat geeft ons veel energie voor het vervolg.

Momenteel zijn we druk bezig met het voorbereiden van de verkoop die gepland staat voor medio maart. De verkoopprocedure en alle benodigde informatie omtrent de woningen gaan we in de aanloop naar de verkoop uiteraard met alle geïnteresseerden delen.”
 

In de volgende nieuwsbrief laten we de familie Coolen aan het woord, zij wonen al geruime tijd in de wijk en vertellen graag hoe zij dit tot op heden ervaren.