25-06-2021

Procedure start verkoop fase 2

Vanaf 30 juni 2021 om 18:00 uur start de verkoop en is alle informatie omtrent de 24 woningen beschikbaar op de website. Naast de plattegronden en koopsommen vindt je andere aanvullende informatie onder “downloads. Dit zijn bijvoorbeeld de technische omschrijving en de verkooptekeningen, maar ook informatie over kopersopties.

 

Hoe nu verder?

Vanaf start verkoop is het mogelijk om je definitief in te schrijven voor één of meerdere bouwnummers. Het inschrijfformulier vind je terug in je persoonlijke account. Heb je nog geen account, dan kun je dit aanmaken op de website www.dedorpsgaarde.nl. Inschrijven kan tot en met zondag 11 juli, 23.59 uur.

 

Let op: Ook degene die tijdens de pre-sale hun voorkeur voor één of meerdere bouwnummers hebben opgegeven moeten zich bij start verkoop weer digitaal inschrijven.

 

Wat moet ik invullen?

Allereerst vul je natuurlijk de bouwnummers in waar je belangstelling naar uitgaat. Je kunt meerdere voorkeuren opgeven. We gaan er van uit dat je geïnteresseerd bent in alle bouwnummers die je opgeeft.

 

We vragen ook je persoonsgegevens in te vullen en die van je partner in het geval je samen de woning wilt kopen. Al de gevraagde gegevens zijn nodig om de koop- en aannemingsovereenkomst op te maken indien je tot koop van de woning over gaat. Vul deze dan ook correct en naar waarheid in.

 

Procedure toewijzing

Na afloop van de inschrijftermijn worden de woningen toegewezen. De toewijzing van de woningen vindt plaats op basis van de volgende volgorde:

 

  • Er wordt gestreefd naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Er wordt toegewezen aan de meest concrete kandidaten waarbij wordt gestreefd om aan iemands hoogste voorkeur tegemoet te komen.
  • Bij meerdere geïnteresseerden voor dezelfde woning, wordt er gekeken naar de interesse tijdens de pre-sale. Indien je een voorkeur hebt aangegeven tijdens de pre-sale krijg je voorrang op anderen.
  • Geïnteresseerden die een financiële check hebben laten opstellen door een erkend financieel adviseur en deze hebben geüpload in het inschrijfformulier (bij Financiën), krijgen voorrang bij de toewijzing.
  • Daarna wordt geloot tussen de inschrijvingen op de specifieke woning. Een geautomatiseerd systeem bepaalt wie in aanmerking komt voor de koop van het bouwnummer.

 

Per (toekomstig) huishouden mag slechts één inschrijving worden ingediend. Dubbele inschrijvingen worden uitgesloten van deelname aan de toewijzing.

 

Wanneer bericht?

Alle ingeschrevenen ontvangen uiterlijk 16 juli 2021 bericht. Alle kandidaten aan wie een woning is toegewezen worden door de makelaar gebeld met het goede nieuws. Er wordt dan direct een afspraak ingepland voor een informatief gesprek met één van de makelaars. In dit persoonlijk gesprek krijg je een toelichting op het project en de woning en word je geïnformeerd over alle aspecten van het aankopen van een nieuwbouwwoning.

 

Na dit gesprek blijft de woning nog maximaal 10 dagen voor je gereserveerd. Binnen deze periode beslis je of je wel of niet tot aankoop van de betreffende woning overgaat.

 

De kandidaten aan wie geen woning is toegewezen ontvangen daarover een e-mail met de mededeling dat zij reserve kandidaat zijn (voor de bouwnummers die men heeft opgegeven middels het inschrijfformulier). Indien er een kandidaat afvalt wordt dezelfde toewijzingsprocedure gevolgd voor de vrij gekomen woning. Wij kunnen je in deze e-mail dan ook niet berichten op welke plaats je op de reservelijst staat.

 

Nog even op een rijtje

18 juni 18:00

Start Pre-Sale (geef je voorkeur door)

30 juni 18:00

Start Verkoop (Schrijf je definitief in)

11 juli 23:59

Sluiting inschrijving

Uiterlijk 16 juli

Bericht van toewijzing

 

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met een van de makelaars. We helpen je graag.

 

Lelieveld makelaardij

Stationsplein 1

5061 HG Oisterwijk

T (013) 5210 222

info@lelieveldmakelaardij.nl 

 

Van de Water Makelaars

Bredaseweg 368

5037 LG Tilburg

T (013) 5 952 952

nieuwbouw@vandewatergroep.nl