18-12-2020

Het woningaanbod

De Dorpsgaarde kent een divers woningaanbod. Zo komen er tussen- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, bouwkavels en levensloopbestendige woningen. Wij vertellen je graag meer over de architect en de ontwerpen van de woningen.

 

Visser en Bouwman

De woningen zijn ontworpen door Anoul Bouwman, architect en eigenaar van Architectenbureau Visser en Bouwman. Vriendelijke gevels, een groene omgeving, wooncomfort en energiezuinigheid zijn altijd een belangrijk onderdeel in hun ontwerpen. Zo ook in De Dorpsgaarde.

 

In De Dorpsgaarde wordt voortgeborduurd op de structuren van de bestaande wijken van Berkel-Enschot. Dat is belangrijk voor de samenhang met de bestaande buurten. “De stijl is dorps, maar ook een beetje Brabants”, aldus Anoul. Verschillende architectuurstijlen zijn gemengd zodat kleinschaligheid en individualiteit de boventoon voert. Ondanks de verschillende ontwerpen van de woningen vormt het toch één geheel.

 

Wij vroegen Anoul of hij een (fictief) persoon in gedachte had toen hij aan het ontwerp van De Dorpsgaarde begon. Anoul vertelde dat veel architecten woningen ontwerpen waar ze zelf willen wonen. Maar dat architecten vaak een afwijkende smaak en excentrieke opvatting hebben over hoe een woning eruit moet zien. Voor De Dorpsgaarde had Anoul daarom een gezellige Brabander in zijn gedachte. In eerste instantie was dat Guus Meeuwis, maar zo zegt Anoul met een lach: “sinds kort weet ik wat hij zelf heeft gekozen als zijn woning en blijk ik er qua woon-gezelligheid helemaal naast te hebben gezeten!"

 

De eerste beelden

Op onze vernieuwde website is vanaf nu ook het woningaanbod te bekijken. De gevelbeelden geven al een indruk hoe de verschillende woningen in De Dorpsgaarde eruit gaan zien. En wil jij weten waar jouw favoriete woning ligt? De bouwnummers die genoemd staan onder de gevelbeelden, zijn terug te vinden in de situatietekening rechtsboven op de pagina.

 

Planning

In ons vorige nieuwsbericht kon je al lezen dat wij hopen medio maart in verkoop te kunnen. In de aanloop daar naartoe gaan we nog veel meer beelden tonen van het exterieur en interieur van de woningen. Ook maken we de prijsklassen bekend en kun je een voorkeur aangegeven voor jouw droomwoning. Hierover word je automatisch op de hoogte gehouden middels de nieuwsbrief. Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief.