30-04-2021

Een keuken naar jouw hart

Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft als voordeel dat je in de basis keuzes kunt maken, die volledig bij jouw smaak en levensstijl passen. Dat brengt ook de aanschaf van een nieuwe keuken met zich mee. Voor de een is een kleine en simpele keuken voldoende. De ander heeft liever een uitgebreide keuken. Is voor jou de keuken een plek waar je uitgebreid kookt of gasten ontvangt? Bedenk wat jij belangrijk vindt en ontdek de mogelijkheden.

 

In het project De Dorpsgaarde werken wij samen met Nuva Keukens en Goergen Keukens. Beiden weten zij hoe ze jou moeten begeleiden bij de aankoop van jouw nieuwe keuken. In dit nieuwsbericht vertellen wij je meer over de keukentrends en wat beide keukenleveranciers tijdens de bouw voor jou betekenen.

 

Trends

Keukens komen voor in verschillende kleuren, grootte en samenstellingen. Van hout, verschillende kleuren blauw, groen, rood tot zwart. Met kook- of spoeleiland, grote kastenwand of hoekopstelling. Ook de mogelijkheden in verschillende apparatuur en merken is groot. Met de nieuwste ontwikkelingen wordt koken een ware luxe.

 

In de kleurkeuze van de fronten zien we in de huidige trends veel donkere kleuren terug, zoals zwart en donkere houtsoorten. Door te kiezen voor een coating zijn vingervlekken niet te zien. Ook de marmerlook is populair. Koper en messing tinten maken de keuken af, door dit materiaal bijvoorbeeld toe te passen in de greepjes en de kraan.

 

 

De opvallende gekleurde keukens zijn terug van weggeweest. Door te kiezen voor verschillende tonen van dezelfde kleursoort of gekleurde accenten, kan de keuken een echte eyecatcher worden in jouw interieur.

 

 

Verantwoordelijkheid tijdens de bouw

Wist je dat de keuken als laatste in de woning geplaatst wordt, maar als eerste het ontwerp bekend moet zijn? Dat komt doordat de positie van het leidingenwerk en de plattegrond van de keuken bepalend is voor de aansluiting van water, de afvoer en elektriciteitspunten. Kortom: op papier moet er al veel gebeuren voordat buiten de eerste steen te zien is. En om beschadigingen aan jouw nieuwe keuken te voorkomen wordt de keuken pas na oplevering geplaatst.

 

Tips

Verlichting in de keuken is erg belangrijk, maar wordt soms vergeten. Verlichting is bepalend voor de sfeer en uitstraling van de keuken. Nuva Keukens, Goergen Keukens en Patricia (jouw kopersbegeleider) kunnen met jou mee denken over de positie van de lichtpunten.

 

Wil jij een afspraak met Nuva Keukens of Goergen Keukens maken om inspiratie op te doen, de mogelijkheden te bespreken en/of een keuken samen te stellen, wacht dan niet te lang en maak direct een afspraak.