08-12-2020

Vogelvlucht fase 1

Dat het op de website de afgelopen tijd wat stil is gebleven omtrent de ontwikkelingen, betekent niet dat wij stil hebben gezeten! In samenwerking met de gemeente is er hard gewerkt aan de definitieve verkaveling. We kunnen jullie dus nu laten zien wat voor type woningen er worden gerealiseerd en welke plek zij krijgen in het plan. De vragenlijst die door jullie als geïnteresseerden is ingevuld, heeft daarbij erg geholpen. We zijn dan ook verheugd om een vogelvlucht van het plan te delen. Zo krijg je een beter beeld hoe de eerste fase van De Dorpsgaarde eruit komt te zien.

Woningtypes
De vogelvlucht is vanaf nu ook op de website te bekijken. De woningen van fase 1 zijn in het roze weergegeven. Er is in de eerste fase keuze uit 34 woningen, onderverdeeld in tussen- en hoekwoningen, twee varianten twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. In het plan worden ook levensloopbestendige woningen gerealiseerd. Deze woningen zijn voorzien van een slaapkamer met badkamer op de begane grond.

Architectuur
Momenteel wordt er door architect Visser en Bouwman gewerkt aan de verschijningsvorm van de woningen. De architectuur van De Dorpsgaarde zal aansluiten bij de eigentijdse dorpse sfeer die de bestaande woningen in het plangebied uitstralen. In de volgende nieuwsbrief verteld architect Anoul Bouwman over de ontwerpen, uiteraard vergezeld met beelden van de woningen.

Planning
Meer informatie, zoals bijvoorbeeld prijzen en plattegronden, volgt in de aanloop naar start verkoop.

We moeten nog een slag om de arm houden, maar vooralsnog koersen we met fase 1 op een start verkoop medio maart van het nieuwe jaar.